به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل و شاخص هموزن بورس صعودی شدند اما در نیمه دوم صعود ابتدایی را از دست دادند. در نهایت شاخص کل در سطح یک میلیون و ۷۸۱ هزار و ۶۲۶ واحد ایستاد که نسبت به روز یکشنبه هزار و ۵۷۱ واحد ریزش داشته است.
شاخص هم وزن بورس در پایان معاملات امروز ۵۴۶ واحد نسبت به روز یکشنبه پائین آمد و در رقم ۵۳۹ هزار و ۱۰۴ واحد ایستاد.
شاخص کل فرابورس هم قرمزپوش شد و ۱۱ واحد افت کرد و به رقم ۲۲ هزار و ۷۰۷ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس ۱۵۴ واحد ریزش کرد و در سطح ۹۳ هزار و ۴۱۸ واحد ایستاد.
در پایان معاملات روز دوشنبه، ۲۴۵ نماد رشد قیمت داشتند و ۳۹۳ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۳۸ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۶۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سومین روز متوالی منفی بود و ۱۳۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۲۹ میلیارد تومان بود.
خودرو دومین رتبه خروج را داشت و پس از آن، نمادهای ذوب، وبملت، وتجارت و بپاس بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
در سوی دیگر، نماد وآذر بیشترین ورود پول حقیقی را داشت و کاما و خپارس در رتبههای بعدی بودند.
امروز نمادهای کگل، میدکو و پارسان بیشترین اثر را در ریزش شاخص کل بورس داشتند. در مقابل نمادهای شیران، فولاد و رمپنا بزرگان سبزپوش بازار بودند.
در فرابورس نیز نمادهای بپاس، وسپهر و توریل بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس گذاشتند و نمادهای آریا، فزر و کزغال بیشترین اثر مثبت بر شاخص داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نیز شستا بیشترین تراکنش را داشت و فولاد و اردستان در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نمادهای دی، فروژ و ددانا پرتراکنشترین نمادها بودند.
در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۹ نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صفهای خرید با رشد ۴۱ درصدی به ۲۹۱ میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش نیز ۳۴ درصد کاهش یافت و ۲۷۸ میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد ثفارس (شرکت عمران و توسعه فارس) با صف خرید ۴۵ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از ثفارس، نمادهای بمپنا (شرکت تولید برق عسلویه مپنا) و تنوین (شرکت تأمین سرمایه نوین) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات نماد ثالوند بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای سخزر، بالاس، کیا و توریل بیشترین صف فروش را داشتند.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۰۱ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۹۱ هزار و ۳۷ میلیارد تومان بود که ۹۰ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.
امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۶ هزار و ۳۲۵ میلیارد تومان رسید.
در معاملات امروز نماد فولاد (شرکت فولاد مبارکه) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۱۸۷ میلیارد تومان بود.
پس از فولاد، وآذر بیشترین ارزش معاملات را داشت و خودرو رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد خزامیا و باما در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
در جدول حجم معاملات نیز سهام شستا با تعداد ۷۸۰ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۹۵۹ سهم در صدر قرار گرفته است. دی در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به خودرو تعلق داشت. دو نماد فاذر و خساپا نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.