تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

1

افزایش تورم در ۹۰ درصد سبد خانوارها

  • کد خبر : 109945
  • 07 بهمن 1401 - 12:03
افزایش تورم در ۹۰ درصد سبد خانوارها
بررسی تورم ماهانه در کشور نشان می‌دهد افزایش قیمت ماهانه در تمام بخش ها به جز یک بخش صعودی بوده است و بهداشت و درمان تنها بخشی بوده که تورم ماهانه کمتری را نسبت به آذر ماه تجربه کرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ روند تورم در کشور صعودی شده و در بالاترین سطح خود در شش ماه نخست قرار گرفته است. شاخص قیمت مصرف کننده به نوعی مهم ترین علامت از وضعیت قیمت ها در کشور به حساب می آید که روند مقایسه آن با ماه قبل گوایی تورم ماهانه در کشور است.

این شاخص در دی ماه امسال برابر با ۴٫۳ درصد بوده و نسبت به ۶ ماه گذشته بیشترین سطح را داشته است. تعمیم بررسی ها نشان می دهد در این مقطع تورم ماهانه کشور در این ماه بالاتر از ماه قبل بوده و در تمام شاخه های تورمی این رویداد قابلم مشاهده است.

تورم ماهانه در دی ماه ۱۴۰۱ طبق آن چیزی که مرکز آمار اعلام کرده برابر با ۴٫۳ درصد به ثبت رسیده است. حذف ارز ترجیحی از برخی کالاها موجب شد تا تورم ماهانه در خرداد ماه برابر با ۱۲ درصد رقم خورده و به بالاترین سطح خود دست پیدا کند. پس از آن با اقدامات کنترلی قیمت و طبق آن چیزی که برخی حامیان سیاست دولت در این زمینه انتظار داشتند این تورم به نوعی تخلیه شده و در ماه قبل افزایش ماهانه خوراکی ها را برابر با صفر درصد رقم زد.

اما این موضوع آن قدرها دوام نیاورد. در بررسی های ماهانه تورم مشاهده می شود تورم خوراکی ها در دی ماه برابر با ۴٫۱ درصد بوده و افزایش قابل ملاحظه را نسبت به آذر ماه داشته است. در این آمارها مشاهده می شود بیشترین تورم ماهانه در سه کالای مهم بوده است.

به طور کلی تورم ماهانه خوراکی‌ها و غیرخوراکی‌ها در دی‌ماه افزایش چشمگیر داشته اند. تفکیک آمارها نشان می دهد بیشترین رکوردهای تورمی در این ماه به «حمل و نقل» تعلق داشته که برابر با ۱۱٫۹ درصد به ثبت رسیده است. دومین رکورد دار در این مقطع هم گروه «سبزیجات» بوده که رشد ماهانه آن معادل با ۱۱٫۷ درصد رقم خورده است.

در بررسی خوراکی ها مشاهده می شود عمده بخش ها رشد قیمت قابل ملاحظه داشته اند. برای مثال تورم ماهانه «گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آن»  تقریبا برابر با ۵٫۶ درصدرقم خورده و دومین افزایش مهم در خوراکی های دی ماه محسوب می شود. افزایش مهم بعدی به «میوه و خشکبار» متعلق بوده که برابر با ۵٫۱ درصد به ثبت رسیده است.

در کنار ثبت رکوردهای تورمی در این ماه مشاهده می شود که افزایش تورم ماهانه در تمام کالاها به جز یک بخش قابل مشاهده بوده است.

بررسی شاخه های تورمی نشان می دهد، رشد ماهانه شاخص قیمت مصرف کننده در تمامی اقلام نسبت به آذر ماه بیشتر شده است. تنها بخشی که از این افزایش مستثنی بوده بهداشت و درمان است. تورم ماهانه این بخش در آذر ماه برابر با ۸٫۸ درصد بوده و رکورد بالایی را در ماه قبل ثبت کرد. این در حالی است که در این ماه تورم ماهانه تقریبا ۴ واحد درصد کمتر شده و برابر با ۳٫۹ درصد به ثبت رسیده است.

طبق داده های مرکز آمار وزن این کالا در سبد مصرفی خانوارهای کشور برابر با ۷٫۱۴ درصد بوده است . به این معنا که در این ماه تورم ماهانه در ۹۲٫۸۶ درصد از سبد مصرفی خانوارها افزایش داشته ودر مقابل در بهداشت و درمان افزایشی نداشته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=109945
  • 29 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.