به گزارش سرویس سلامت افق تهران، میوهها در مقایسه با سایر مواد خوراکی انرژی و پروتئین کمتری دارند و در عوض حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، ویتامینها و املاح معدنی هستند، مواد مغذی مهم میوه ها را ویتامین A، ویتامین C، فیبر، مواد معدنی و بتاکاروتن تشکیل می دهند.
وی درادامه درباره بتاکاروتن عنوان کرد: موادغذایی سرشار از بتاکاروتن نیاز روزانه بدن به ویتامنی A را تامین می کند، بنابراین میوههایی با رنگهای سبز، زرد و نارنجی میزان قابل توجهی از بتاکاروتن دارند همچنین تیره بودن این رنگها غلظت بالاتری از بتاکاروتن را نشان می دهد بتاکاروتن نقش حیاتی در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها از قبیل بیماریهای قلبی و سرطانها دارد، چنانچه بدن ذخیره کافی بتاکاروتن نداشته باشد، توانایی سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عوامل بیماری زا کاهش پیدا میکند و به این ترتیب احتمال قرارگرفتن فرد در معرض ابتلا به انواع عفونتها افزایش می یابد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: علاوه بر سبزیها، گروه میوهها نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، منظور از یک واحد میوه، یک عدد میوه متوسط است که بدن هر فرد روزانه به بین ۲ تا ۴ واحد میوه نیاز دارد و توصیه می شود، میوه در میانوعده استفاده شود.
وی تاکید کرد: بهتر است به جای آبمیوه، از خود میوه استفاده شود، به دلیل این که با آبگیری، فیبر موجود در میوهها از بین میرود و از طرفی آبمیوههای پاکتی دارای مقادیر زیادی آب، شکر و اسانس هستند و مصرفشان توصیه نمی شود.
عبداللهی در ادامه درباره نحوه مصرف میوه بیان کرد: میوهها باید به خوبی شسته شوند و هنگام مصرف پوست آنها گرفته شود به دلیل اینکه ممکن است سموم دفع آفات روی پوست آنها باقی بماند.
وی تصریح کرد: همان لحظه که میوهها بریده یا پوستشان گرفته می شوند، باید مصرف شوند، زیرا باقی ماندن میوه در مدت زمان طولانی تر، حتی در ظروف دربسته باعث کاهش ارزش غذایی آن و از بین رفتن ویتامین هایش می شود.
انتهای پیام/