به گفته متخصص طب ایرانی، سیب علاوه بر خاصیت غذایی و خون سازی، نقش زیادی در رفع غم و اندوه و ایجاد شادی و نشاط دارد.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، دکتر محمدعسکر فراشاه متخصص طب ایرانی بیان کرد: از سیب در بیشتر سنتهای مذهبی، بعنوان میوه ممنوعه و یا اسرار آمیز یاد می کنند تا اواخر قرن هفدهم، برای تمام میوهها و حتی میوههایی مثل گردو (مغزدانهها) از نام سیب استفاده می کردند.
وی تصریح کرد:خیلی از شاعران، از سیب به عنوان نماد حیات، مهربانی و تجلی عشق نام برده اند اما از نگاه حکمای طب ایرانی سیب به عنوان غذا و داروی مفرحی مطرح شده که از جنبه مختلف قابل تامل است.
محمد عسگر فراشاه افزود: سیب علاوه بر خاصیت غذایی و خون سازی، مزاج معتدلی داشته و در رفع غم و اندوه و ایجاد تفریح و شادی نقش زیادی دارد، سیب دارای انواع شیرین، ترش و میخوش بوده و بهترین نوع آن رسیده بزرگ و لطیف است.
متخصص طب ایرانی بیان کرد:سیب دارای طبیعت گرم و تر بوده و خوردن و حتی بوییدن آن موجب نشاط و تقویت قوای نفسانی می شود، همچنین به تقویت قلب، مغز و کبد کمک می کند.
از نظر این متخصص طب ایرانی سیب مورد نظر قدما سیب قرمز است و سیب زرد بیشتر از حوزه قسطنطنیه (لبنان) وارد ایران شده، رب و شربت سیب در جمیع افعال، قوی تر از جرم آن و برای نشاط قلب و تقویت معده و کبد و دفع وسواس بسیار تاثیر گذار است.
فراشاه بیان کرد: رنگ قرمز سیب، برای قلب مفید بوده و هر چقدر پر رنگ تر باشد تاثیر آن بیش تر است، اشکال مختلف سیب مثل آب سیب، فالوده سیب، چای سیب و رب سیب هر یک به نوعی در درمان ها مثمرثمر هستند.
این متخصص طب ایرانی، معتقد است ساختارهای شیمیایی موجود در سیب وقتی با قند همراه میشوند باعث شده بیشتر جذب شده و مربای سیب حتما باید در رژیم غذایی ما گنجانده شود، بعد از خوردن سیب، به هیچ وجه آب ننوشید زیرا باعث فساد در معده می شود.
وی در پایان تصریح کرد: البته تمام خواصی که برای سیب ذکر شد مربوط به سیب شیرین است اما در منابع علمی آمده خوردن سیب ترش موجب کندی ذهن، فراموشی و مشکلات گوارشی شده و مصلح آن عسل و دارچین است.
انتهای پیام/